Završena rasprava o delegacijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena rasprava o delegacijama

BEOGRAD - Skupština Srbije završila je večeras, nakon tri dana rasprave, razmatranje Predloga odluke o utvrđivanju stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Predsedavajuća sednici Gordana Čomić saopštila je na kraju rasprave poslanicima da će sednica biti nastavljena sutra u 10.00 i da će biti upućen zahtev RTS-u da svoju programsku šemu prilagodi prenosu sednica Skupštine Srbije.

Poslanici će sutra nastaviti rad raspravom o razrešenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i imenovanju članova i zamenika Republičke izborne komisije. Na dnevnom redu je i Predlog za izmenu sastava pojedinih skupštinskih odbora.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) Dragan Todorović ponovo je za govornicom pokrenuo pitanje plata u pojedinim firmama.

On je naveo da predsednik izvršnog odbora Komercijalne banke Ivica Smolić ima platu od 25.000 evra, dok njegov zamenik ima 17.500 evra, a da u menadžmentu niko nema platu manju od 10.000 evra.

Prema njegovim rečima, u Komercijalnoj banci godišnje premije su 300.000 evra.

Todorović je upitao "kako vladajuće stranke mogu da tolerišu takav kriminal".

Tokom današnje rasprave poslanici SRS opet su vodili polemiku o mandatima, dok su poslanici opozicije kritikovali način rada parlamenta koji je uslovljen direktnim televizijskim prenosom skupštine.

Oštre kritike zbog toga što rad parlamenta zavisi od TV prenosa uputili su poslanici Liberalno demokratske partije, Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije (DSS).

Šef poslaničke grupe DSS Miloš Aligrudić kazao je da je tekuća sednica samo gubljenje vremena i da postoji problem o nerešenim odnosima u skupštini i osporavanju mandata.

On je apelovao na sve da se "nešto što je blam u skupštini prekine" i pitao kada će biti održana sednica Administrativnog odbora.

Todorović je nakon toga rekao da je dobro što je Aligrudić postavio pitanje Administrativnog odbora i upitao kada će ostavke troje poslanika koji su među poslednjima prešli iz SRS u poslanički klub Napred Srbijo biti na dnevnom redu Administrativnog odbora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.