Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena istraga protiv direktora

Požarevac -- U Okružnom tužilastvu u Požarevcu okončana je istraga protiv bivšeg direktora Požarevačke banke a predmet je predat tužilastvu.

Kako saznaje B92, tužilaštvo bi za najdalje nedelju dana trebalo da odluči da li će protiv Dragoljuba Mitića podići optužnicu, da li će odustati ili će zahtevati proširenje istrage. Mitić se sumnjiči da je Karić banci tokom 1992. i u januaru 1993. omogućio da od Požarevačke banke uzme pozajmicu od deset miliona i 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << hiljada nemačkih maraka koju Karić banka navodno nikada nije vratila.

Požarevačka banka je prva banka u Srbiji koja je 2001. godine otišla u stečaj zbog manjka u depozitu od pet miliona nemačkih maraka, što je dvostruko manje od pozajmice Karić banci. Zatvaranjem Požarevačke banke gotovo 300 ljudi ostalo je bez posla.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.