Završen prolećni ciklus Cvetnih pijaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen prolećni ciklus "Cvetnih pijaca"

"Cvetne pijace" Pokret gorana Novog Sada organizuje od 2003. godine, u prolećnom i jesenjem periodu, sa ciljem da građanima na jednom mestu obezbedi sve što je potrebno za uređenje bašte, vrta, balkona kao i enterijera.

I ove godine Pokret gorana Novog Sada je sa dolaskom proleća organizovao šest "Cvetnih pijaca". Kroz cvetne manifestacije Pokret gorana Novog Sada je novosađanima/kama pružio priliku da urede svoje balkone i dvorišta. Svaka od izložbi je u toku dva dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održavanja, okupila veliki broj izlagača i posetilaca, koji su u periodu od 8 do 20 časova posetili plato ispred SPC "Vojvodina". Raznovrsne boje sezonskog prolećnog cveća ulepšale su otvoren prostor ispred SPC "Vojvodina" tokom održavanja "Cvetnih pijaca" kao i mnogobrojne vrtove, bašte i terase.

Takođe, posetioci su imali i prilike da se upoznaju i sa nekim novim vrstama biljaka koje su ovog proleća bile u ponudi. Na "Cvetnim pijacama" je imalo priliku da se predstavi veliki broj izlagača iz Novog Sada i okoline, ali i izlagači iz cele Srbije - iz okoline Subotice, Zrenjanina, Titela, Bačke Palanke, Beograda, Valjeva, Vrnjačke banje i Kruševca. Pored cveća i sadnog materijala ponuda je upotpunjena proizvodima starih i umetničkih zanata i meda i zdravstveno-bezbedne hrane.

Manifestacije su bile otvorene od 8 do 20 časova, petkom i subotom, a lepo prolećno vreme je omogućilo da ponuda bude raznovrsna i da posetioci manifestacije budu mnogobrojni. Na izložbi su primećene i organizovane posete grupe dece iz osnovnih škola što je svakako još jedna potvrda o edukativnom karakteru manifestacije. Pokret gorana Novog Sada je već tradiocionalno priredio radionice na temu sadnje cveća i kompostiranja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.