Izvor: B92, 18.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zatvorenici upravniku zidaju kuću"

Beograd -- Ljajić pokazao snimak na kom se vide zatvorenici koji navodno zidaju privatnu vikednicu upravniku zatvora u Novom Pazaru

Predsednik Sandžačke demokratske partije Rasim Ljajić optužio je Vladu Srbije da je odgovorna zbog toga što u celom Sandžaku, posebno u Novom Pazaru, vladaju bezakonje i anarhija. Vlada, koja većinu u Skupštini održava uz pomoć dva poslanika Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, ignoriše i činjenicu da su novopazarske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << politizovane i da kriminalci šetaju gradom, kaže on.

Na konferenciji za novinare prikazan je i amaterski video zapis, na kom se, prema Ljajićevom objašnjenju, vidi kako na imanju upravnika zatvora u Novom Pazaru Mensura Memića zatvorenici izvode građevinske radove, a svemu prisustvuje policija. Memić je bliski saradnik Ugljanina. SDP je saopštio da se zatvorenici koriste za izvođenje građevinskih radova na objektima i vikendicama prijatelja upravnika zatvora, među njima su sudije Opštinskog suda u Novom Pazaru.

Ljajić je pozvao policiju da saopšti da li su u napadu na aktiviste njegove stranke učestvovali bivši pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova, članovi SDA. "Pre četiri dana članovi SDA su vadili puške na decu od 10 do 12 godina, koja su nosila majice sa oznakama SDP-a. Oni su privedeni i oružje je nađeno. U policiji postoje informacije da su oni bili pripadnici OVK i postoje fotografije u njihovoj kući koje to potvrđuju", rekao je Ljajić.

Uprava će ispitati

Uprava za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde Srbije neposrednim uvidom ispitaće da li su tačne optužbe da je upravnik zatvora u Novom Pazaru zloupotrebio službeni položaj angažujući zatvorenike na izgradnji svoje vikendice. U odgovoru Uprave Ljajićevom SDP-u navodi se da će ta uprava u skladu sa ovlašćenjima na osnovu Zakona o izvršenju krivičnih sankcija neposrednim uvidom ispitati sve okolnosti i izvestiti i ministra pravde Srbije.

Upravnik zatvora u Novom Pazaru Mensur Memić odbacio je optužbe na svoj račun.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.