Izvor: B92, 08.Maj.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvoren ured za vezu sa UNMIK-om

Ljubljana -- Slovenačka vlada odlučila je da zatvori svoju kancelariju za vezu sa UNMIK-om u Prištini.

Na svojoj redovnoj sednici, Vlada Slovenije usvojila je zaključak o zatvaranju kancelarije za vezu Slovenije sa UNMIK-om u Prištini, koja je otvorena 2004. godine. Današnju odluku slovenačka vlada obrazlaže da će time ojačati, kako dosadašnje odnose između Kosova i Slovenije, tako i postojeće interese za dodatno jačanje tih odnosa.

Shodno tome Slovenija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će, nakon zatvaranja svoje kancelarije za vezu sa UNMIK-om, otvoriti svoju ambasadu na Kosovu, pri čemu će ta ambasada do kraja mandata UNMIK-a sa njim održavati vezu.

Slovenija je priznala nezavisnost Kosova 5. marta, a 8. aprila je Slovenija sa Kosovom uspostavila diplomatske odnose, potpisivanjem zajedničke izjave slovenačkog šefa diplomatije Dimitrija Rupela i kosovskog premijera Hašima Tačija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.