Izvor: B92, 22.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zaštititi Svilanovića"

Beograd -- Beogradski centar za ljudska prava protestuje zbog napada na Gorana Svilanovića i traži zaštitu njegovog ugleda i bezbednosti.

"Svi oni koji su ovu zemlju politički ili ekonomski uništavali za vreme Miloševićevog režima ponovo sebi daju za pravo da kleveću i vređaju političara koji je rekao šta misli ne želeći da obmanjuje građane", navodi se u saopštenju Beogradskog centra za ljudska prava.

"Užasna atmosfera koja ugrožava i bezbednost Svilanovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dokaz je da se Srbija vratila u mračnu prošlost devedesetih. Ako osnovno ljudsko pravo na mišljenje i izražavanje ne bude zaštićeno, Srbija neće imati nikakvu šansu da postane deo demokratske Evrope", navodi se u saopštenju.

Svilanovićeva odluka da potpiše nedavno objavljen izveštaj Međunarodne komisije za Balkan kojim se predviđa nezavisnost Kosova naišla je na oštre kritike jednog dela političke javnosti u Srbiji, Srpska radikalna stranka je protiv njega podnela krivičnu prijavu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.