Izvor: Blic, 11.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zarić umesto Paskaša?

Zarić umesto Paskaša?

Sednica Vrhovnog saveta odbrane, na kojoj bi trebalo da bude razmotrena i odgovornost nadležnih u Vojsci za korišćenje vojnog helikoptera prilikom postavljana crkve na Rumiji kod Bara, biće najverovatnije održana u drugoj polovini avgusta, saopšteno je dnevniku 'Vijesti' u VSO.

Taj list naveo je da bi za upotrebu vojnog helikoptera, bez znanja predstavnika Crne Gore u VSO, mogao da odgovara komandant vazduhoplovnih snaga Vladan Marjanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ili načelnik Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore Dragan Paskaš.

Prema navodima 'Vijesti', kao mogući zamenik Paskaša već se pominje aktuelni predstavnik VSCG pri NATO, general-potpukovnik Milan Zarić.

Predsednik Crne Gore i član VSO Filip Vujanović izjavio je ranije da 'neko mora' da odgovara za upotrebu vojnog helikoptera i najavio da će o tom 'nekorektnom i neprofesionalnom odnosu Vojske' biti reči na sednici VSO.

Crnogorsko-primorska mitropolija Srpske pravoslavne crkve postavila je nedavno crkvu na vrhu Rumije, uz pomoć Vojske, što je izazvalo oštre reakcije u Crnoj Gori.

Ministarstvo uređenja prostora naložilo je uklanjanje crkve sa Rumije, ali je Mitropolija crnogorsko-primorska to odbila. Ministarstvo se obratilo i načelniku Generalštaba Paskašu kako bi vojni helikopteri učestvovali u uklanjanju crkve, ali do početka avgusta odgovora nije bilo. (Beta)

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.