Izvor: B92, 20.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplenjeno oružje, uhapšeno petoro

Priština -- Pripadnici KPS-a zaplenili u Kačaniku veliku količinu oružja i municije različitog kalibra i uhapsili pet osoba.

Policija je u saopštenju navela da je oružje otkrila u pretresu dve kuće u okolini Kačanika. KPS je zaplenila i bestrzajni top, nekoliko pušaka i mitraljeza, nekoliko snajperskih pušaka i pištolja, preko hiljadu metaka različitog kalibra i drugu vojnu opremu, javlja KIM Radio.

Uhapšeno je pet osoba koje su, posle saslušanja, po nalogu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istražnih organa, zadržane u pritvoru.

U saopšenju nije navedeno koje su nacionalnosti uhapšeni niti kojoj vojsci pripada pronađena vojna oprema.

Pronađeno oružje i u kući u Bresju

Portparol Kosovske policijske službe Arber Beka izjavio je danas da je prilikom pretresa kuće Nebojše Jovanovića u Bresju pronađena veća količina oružja i municije.

Beka je agenciji Beta potvrdio da je Jovanović posle pretresa koji su izvršili su vojnici Kfora i KPS-a uhapšen i da je zbog lošeg zdravstvenog stanja smešten u bolnicu.

Tokom akcije pretresa pronađene su dve automatske puške AK-47, po jedna poluautomatska i lovačka puška i jedan karabin, rekao je Beka i dodao da su pronađeni i pištolj kalibra 7,65, osam ručnih granata i izvesna količina municije za lovačko naoružanje i pištolj.

Kako je agenciji Beta potvrdio Aleksandar Jovanović, njegov brat Nebojša je zbog srčanih problema i povećanog krvnog pritiska smešten u bolnicu "Kralj Milutin" u Lapljem Selu gde ga čuvaju pripadnici KPS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.