Zapad da se zabrine: „Armata“ je najsmrtonosniji tenk na svetu

Izvor: 011vodič.com, 06.Maj.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad da se zabrine: „Armata“ je najsmrtonosniji tenk na svetu

Novi ruski tenk „T-14 Armata“ nadmašio je zapadne pandane, objavili su američki mediji, pozivajući se na stavove stručnjaka.
Ruski i neki zapadni vojni stručnjaci smatraju da će „Armata“ biti bolja od zapadnih modela u istoj klasi.
To je prvi tenk sa izolovanom oklopnom kapsulom za posadu od tri osobe, sa kupolom na daljinsko upravljanje i automatskim mehanizmom za punjenje.
Sve to povećava nivo zaštićenosti vojnika i efikasnost otvaranja vatre, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << agencija AP.
Ovaj inovativni projekat Rusiju stavlja ispred zapadne konkurencije, ali za sada nije jasno da li će ruska vojna industrija moći serijski da proizvodi ove tenkove.
Ministarstvo obrane Rusije na službenim stranicama objavilo je fotografije najnovije napredne vojne tehnike, među kojima su fotogafije srednjeg tenka „Armata“, borbenog pešadijskog vozila „Armata“, samohodnog artiljerijskog sistema „Koalicija-SV“..
Tu su i mobilni protivtenkovskog raketni sistem „Kornet-D“ i borbeno vozilo „Kurganec-25″.
Nedavno je japansko izdanje „Diplomata“ objavilo da Zapad treba da se zabrine zbog najnovijeg ruskog tenka „Armata“.
Japanski list smatra da bi to mogao biti „najsmrtonosniji tenk na svetu“.
Prema podacima medija, 20 ovakvih tenkova već je isporučeno Oružanim snagama Rusije za svrhu obuke. Do 2020. „Uralvagonzavod“ planira da proizvede 2.300 tenkova „Armata“.
The post Zapad da se zabrine: „Armata“ je najsmrtonosniji tenk na svetu appeared first on Politika.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.