Izvor: B92, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenike javnih tužilaca bira skupština

Beograd -- Izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu, predviđeno je da zamenike javnih tužilaca bira, kao i pre 2001. godine, neposredno Skupština, umesto Vlada Srbije, saznaje B92 iz izvora iz bliskih Vladi. Svi zamenici tužioca koji su birani od vanrednog stanja do danas, a prethodno nisu bili zamenici tužioca, biće birani po novom zakonu, precizra naš izvor.

Podsetimo, Vlada Srbije je utvrdila set pravosudnih zakona i uputila ih Skupštini Srbije na usvajanje po hitnom postupku. Pored usvajanja Predloga Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom tužilaštvu, Vlada je usvojila i predloge zakona o izmenama i dopunama Zakona o Visokom savetu pravosudja i Zakona o sudijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.