Žalba protiv Poljske zbog plana seče u prašumi

Izvor: EurActiv Srbija, 19.Apr.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalba protiv Poljske zbog plana seče u prašumi

Ekološke organizacije medju kojima su i Grinpis (Greenpeace) i Svetski fond za zaštitu prirode (WWF) podnele su 19. aprila  Evropskoj komisiji žalbu na plan poljske vlade da seče drveće u Bjalovješkoj šumi, jednoj od poslednjih prašuma u Evropi. Poljski ministar životne sredine Jan Šiško (Szyzsko) najavio je kontroverzni plan da poveća broj stabala predvidjenih za seču u ovoj šumi koja se nalazi izmedju Belorusije i Poljske, a kao razlog navodi invaziju insekata drvnih štetočina iz reda potkornjaka. Šuma postoji već 12.000 godina.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Žalba Evropskoj komisiji zbog plana o seči šume u Poljskoj

Izvor: Beta, 19.Apr.2016

Ekološke organizacije medju kojima su i Grinpis (Greenpeace) i Svetski fond za zaštitu prirode (WWF) podnele su danas Evropskoj komisiji žalbu na plan poljske vlade da seče drveće u Bjalovješkoj šumi, jednoj od poslednjih prašuma u Evropi. Poljski ministar životne sredine Jan Šiško (Szyzsko)...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.