Žalba NBS Vrhovnom sudu zbog plata

Izvor: B92, Tanjug, 04.Maj.2009, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žalba NBS Vrhovnom sudu zbog plata

Beograd -- Narodna banka Srbije uputiće žalbu Ustavnom sudu Srbije zbog odluke da se smanje plate zaposlenih u toj instituciji, najavio je guverner Radovan Jelašić.

On je to izjavio novinarima na Fakultetu organizacionih nauka, gde drži predavanje o efektima svetske krize u Srbiji, ne precizirajući šta će ta žalba tačno sadržati.

Vlada Srbije krajem aprila ove godine donela je odluku o smanjenju zarada u državnoj administraciji radi smanjenja troškova javne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << adiministracije, obuhvatajući tu i NBS.

Jelašić je proteklih nedelja ukazivao na to da je takva odluka nezakonita, pošto je prema zakonu NBS nezavisna instituicija, ali je i najavljivao da će centralna banka smanjiti zarade zaposlenih zbog negativnih efekata krize.

Guverner je tada ukazivao i na to da odluka o smanjenju zarada ipak mora biti samo odluka NBS, a ne odluka vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jelašić: Žalba NBS ustavnom sudu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Maj.2009

BEOGRAD - Narodna banka Srbije podnela je danas Ustavnom sudu inicijativu za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom smanjenju zarada, naknada i drugih primanja u državnoj administraciji i javnom sektoru, kojim je narušen Ustavom garantovani princip nezavisnosti i samostalnosti...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Žalba NBS Ustavnom sudu

Izvor: RTV Pink, 04.Maj.2009

Žalba zbog smanjenje palata zaposlenih u NBS. . . Narodna banka Srbije uputiće žalbu Ustavnom sudu Srbije zbog odluke da se smanje plate zaposlenih u toj instituciji, najavio je guverner Radovan Jelašić.

Nastavak na RTV Pink...

NBS zbog plata podnela žalbu Ustavnom sudu

Izvor: EMportal, 04.Maj.2009

Narodna banka Srbije (NBS) podnela je inicijativu Ustavnom sudu da pokrene postupak ocene ustavnosti Zakona o privremenom smanjenju plata državnim službenicima, kojim je narušen Ustavom garantovani princip nezavisnosti i samostalnosti NBS, saopštila je Centralna banka.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.