Izvor: B92, 29.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakoni, pa lokalni izbori

Novi Sad -- Zoran Lončar kaže da će nakon usvajanja Zakona o teritorijalnoj organizaciji biti raspisani izbori za Skupštinu Vojvodine.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Zoran Lončar je, otvarajući u Novom Sadu dvodnevni skup o reformi državne uprave, rekao da su u pripremi i novi zakoni o lokalnoj samoupravi, lokalnim izborima i gradu Beogradu, posle čijeg će usvajanja biti stvoreni uslovi da predsednik Skupštine Srbije u novom sastavu parlamenta raspiše >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i lokalne izbore.

Novi paket zakona o lokalnoj samoupravi će, prema njegovim rečima, omogućiti suštinsku decentralizaciju. Lončar nije precizirao koliko je vremena potrebno za završetak rada na tim zakonima i za njihovo usvajanje.

"Reforma predviđa primenu pravnih propisa koji će omogućiti da državna uprava bude depolitizovana i lišena političkih funkcionera, čiji će broj biti smanjen samo na ministra i zamenika ministra, a svi ostali biće profesionalci", rekao je Lončar.

On je kazao da su glavni ciljevi reforme državne uprave profesionalizacija, decentralizacija, modernizacija i povećanje ukupnog rada državne uprave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.