Izvor: B92, 03.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakon možda prođe, Vladi uprkos?

Beograd -- Negativno mišljenje Vlade o Predlogu zakona o otvaranju dosijea tajnih službi ne znači da taj predlog neće proći u parlamentu.

To je rekao predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković, pošto je predsednik Srpskog pokreta obnove, čiji je zakonski predlog, Vuk Drašković, protestovao zbog stava Vlade Srbije da bi predlog zakona o otvaranju dosijea službi bezbednosti trebalo povući iz skupštinske procedure.

"Važna je stabilnost i efikasnost Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se takav zakon izglasa. Ja ne znam kakva će biti ta efikasnost, ali u ovom slučaju samo negativno mišljenje Vlade o nacrtu zakona ne sprečava njegovu proceduru, već samo utiče na sam čin glasanja", kazao je Marković.

Dodajući da je javnosti poznato njegovo zalaganje za otvaranje dosijea, Marković je najavio da će Vlada uskoro pripremiti novi predlog zakona o otvaranju dosijea, koji će zadovoljiti evropske standarde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.