Izvor: Blic, 15.Mar.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zakletva poslanika u crkvi

Zakletva poslanika u crkvi

Devet poslanika SPO koji su suprotstavljeni lideru stranke Vuku Draškoviću juče su, na prvi dan vaskršnjeg posta, položili zakletvu u hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Beogradu.

Predvođeni potpredsednicima stranke Veroljubom Stevanovićem i Vojislavom Mihailovićem, poslanici su se zakleli da će 'dosledno zastupati izvornu ideju i program SPO i uvek raditi u interesu Srbije' čime su Draškoviću simbolično poručili je 'crta podvučena' >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da formiranja samostalnog poslaničkog kluba neće biti.

- Zakletvom nad Jevanđeljem nismo pokušali da obezbedimo devet poslanika koji zajedno sada nastupaju, već poručujemo da se ni za kakve pare i ponude ne prodajemo - poručio je Veroljub Stevanović, ističući da svi poslanici veruju u Boga i da će nastaviti zajedno da nastupaju u Skupštini Srbije.

Potpredsednik SPO Vojislav Mihailović ovom prilikom pozvao je 'četvoro odbeglih poslanika da se vrate na izvorne ideje SPO'.

- Otvorena su im vrata i drage volje ćemo ih primiti nazad ukoliko se zakunu nad principima SPO koji su u interesu Srbije i naše nacije - rekao je Mihailović i istakao da je jučerašnji čin izrazio nepoverenje 'prema onima koji su zarad sitnih interesa skrenuli sa puta SPO'.

Portparol SPO Vlajko Senić rekao je za 'Blic' da je zakletva poslanika lični čin koji ne može da komentariše.

- Očekujem da će svi članovi SPO, pa i poslanici, ukoliko žele da poštuju program stranke, poštovati pre svega samu stranku i odluke koje donose stranački organi - rekao je Senić. I. C.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.