Izvor: B92, 24.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za uslovno puštanje Šišića

Novi Sad -- Zahtev za uslovni otpust majora bivše JNA Emira Šišića stigao je u Okružni sud u Novom Sadu, ali o njemu još nije odlučivano.

"Zahtev je stigao još u junu ove godine, ali o njemu još nije odlučivano", kazali su u sudu. Objasnili su da u takvim slučajevima nije određen rok u kojem bi Vanraspravno veće Okružnog suda u Novom Sadu trebalo da odlučuje o zahtevu. Šišićev advokat Milorad Panjević je rekao da njegov klijent ima pravo na uslovni otpust, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je izdržao više od polovine zatvorske kazne.

Panjević kaže da se uslovni otpust primenjuje kada postoje realni izgledi da osuđeno lice, puštanjem na slobodu, neće ponovo vršiti krivična dela i da je očigledno da penzionisani Šišić, ukoliko bi bio pušten, to ne bi činio.

U Okružnom sudu su kazali da je to stav advokata koji "prejudicira čitavu stvar radi sopstvene reklame".

Bivši ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić izjavio je juče da je "loše i za državu i za samog Emira Šišića" da se prejudicira bilo kakva odluka u vezi sa daljim statusom nekadašnjeg pilota JNA koji izdržava kaznu zatvora u Srbiji.

Šišić je u Italiji osuđen na 15 godina zatvora jer je 1992. godine oborio helikopter Evropske zajednice u kojem su poginuli četvorica italijanskih i jedan francuski diplomata.

U novembru prošle godine on je prebačen na izdržavanje kazne u Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.