Izvor: B92, 05.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za raspuštanjem SO Valjeva

Valjevo -- Zbog višemesečne blokade rada, predsednik SO Valjevo traži od Vlade Srbije uvođenje privremene uprave.

Predsednik valjevskog parlamenta, Miroslav Vuković, navodi da je zbog opstrukcije jednog dela odbornika došlo do potpune blokade Skupštine opštine, čime je ona onemogućena da obavlja svoje zakonom propisane funkcije, što se negativno odražava na život i rad građana Valjeva.

"Kako lokalni parlament u poslednja tri meseca nije uspeo da obezbedi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kvorum za održavanje sednice, smatramo da su se stekli uslovi za raspuštanje Skupštine i imenovanje privremenog organa do vanrednih lokalnih izbora", navodi Vuković u dopisu koji je uputio Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Vladajuću koaliciju u Valjevu činili su Nova Srbija, SPS, Socijalistička narodna stranka, SRS, Pokret Snaga Srbije i nezavisni odbornici, ali zbog razlaza s dvojicom nezavisnih odbornika i isključenja jednog odbornika iz Nove Srbije, kvorum više ne postoji. Opozicija - DS, DSS, SPO i liberali Srbije - od početka bojkotuju rad Skupštine opštine, smatrajući da je nelegalno konstituisana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.