Izvor: B92, 01.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zahtev za istragu protiv Davinića

Beograd -- Podnet je zahtev za sprovođenje istrage protiv bivšeg ministra odbrane, Davinića, u vezi sa aferom "Pancir".

Okružno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas zahtev za sprovođenje istrage protiv bivšeg ministra odbrane, Prvoslava Davinića, zbog sumnje da je nalogodavac spornog posla između ministarstva i preduzeća "Mile Dragić".

Zahtev je podnet istražnom odeljenju Okružnog suda.

U okružnom sudu je rečeno da će istražni sudija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novica Mihajlović, kada sasluša Davinića, odlučiti da li ima osnova za pokretanje istrage.

Ministar finansija Srbije, Mlađan Dinkić, optužio je krajem leta Davinića da je odgovoran za sklapanje ugovora o nabavci vojne opreme od zrenjaninske firme "Proizvodnja Mile Dragić". Dinkić je tada kazao da bi država tim ugovorom bila oštećena za najmanje 80 miliona evra.

Za učešće u aferi osumnjičeni su i vlasnik preduzeća Mile Dragić, pukovnik Jovica Vučković i general Milun Kokanović. Davinić je negirao optužbe Dinkića i tvrdio da je ugovor bio povoljan po vojsku, ali je kasnije podneo ostavku na mesto ministra odbrane

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.