Zaharčenko o ubistvu Givija: I mrtvi ćemo vam doći i uništiti vas

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2017, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharčenko o ubistvu Givija: I mrtvi ćemo vam doći i uništiti vas

Predsednik Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko dao je izjavu za štampu povodom ubistva komandanta "Givija".

"Dragi novinari, danas, kao što ste već čuli, Mihail Tolstih, komandant batljona "Somali" pod nadimkom "Givi", podlo je ubijen. Preliminarna istraga je pokazala da je to bio teroristički napad", rekao je Zaharčenko.

"Istražni tim radi svoj posao, a mi ćemo počinioce naći u bliskoj budućnosti."



"Želeo bih da naglasim da se ovakvim radnjama Ukrajina pretvorila u terorističku organizaciju. Ne mogu nas pobediti na bojnom polju, a onda zalaze u "džepove" nakon svake ofanzive i podlo nas ubijaju. Obraćam se svim ukrajinskim vlastima, vojnim, nikada nas sve nećete uspeti pobiti. I mrtvi ćemo doći do vas i uništiti vas. Upravo ste nam dali pravo na to ", rekao je predsednik Donjecke Narodne Republike.

"Obraćam se celoj svetskoj zajednici i smatram da bi ukrajinske vlasti trebalo staviti na listu terorističkih organizacija", rekao je Zaharčenko.



Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.