Za sada samo o ciljevima vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2012, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sada samo o ciljevima vlade

BEOGRAD -

Funkcionerka Demokratske stranke Nada Kolundžija izjavila je sinoć da su za tu stranku potencijalni koalicioni partneri stranke koje su činile dosadašnju vladajuću koaliciju i LDP, kao stranka koja je podržavala proevropske korake prethodne vlade.

Kolundžija je gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u istakla da se do sada razgovaralo samo o onome što vladu čeka i o tome šta treba da se uradi i u kojim rokovima, a ne o učešću stranaka i podeli funkcija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Potpredsednica SPS-a Slavica Đukić-Dejanović ocenila je da se neće čekati krajnji rok za formiranje vlade, ali i da taj posao neće biti završen tako brzo kako neki očekuju.

Ona smatra da DS, kao noseća stranka potencijalne vladajuće koalicije, ima plan aktivnosti u vezi sa razgovorima o formiranju vlade, i da je današnji sastanak DS-SPS bio prvi korak u okviru tog plana.

Đukić-Dejanović: U politici je sve moguće

Đukić-Dejanović je ponovila da je stav predsednika SPS-a Ivice Dačića da ako bude formirana "velika koalicija", nema razloga da SPS u njoj učestvuje, ali i ukazala da je u politici sve moguće.

Prema njenom mišljenju, atmosfera sa sastanka izabranog predsednika Tomislava Nikolića i dosadašnjeg predsednika Borisa Tadića ukazuje da će biti postignut potreban nivo konsenzusa o najvažnijim pitanjima.

Tabaković: Poranili sa pričom o formiranju vladajuće koalicije

Potpredsednica SNS-a Jorgovanka Tabaković je rekla da sat za formiranje vlade otkucava tek kada izabrani predsednik Tomislav Nikolić položi zakletvu i preuzme dužnost.

Ona je ocenila da su neki poranili sa pričom o formiranju vladajuće koalicije, sa željom da tako javnost stave pred svršen čin.

Tabaković je istakla da SNS neće sprečavati formiranje vlade ukoliko DS i SPS uspeju da obezbede vladajuću većinu, ali i dodala da svi dogovori koji unapred isključuju SNS nisu dobri, ne za stranku, već za Srbiju, jer novu vladu, kako je rekla, čeka težak posao.

Ona je najavila da će SNS nastaviti da insistira da budu ispitane sve neregularnosti tokom izbornog procesa.

LDP: Dve poruke izbora

Potpredsednik LDP-a Ivan Andrić izjavio je da se iz održanih izbora mogu izvući dve poruke - da je odobren put Srbije ka EU i da građani zahtevaju da se nešto promeni u radu vlade.

To se, prema njegovim rečima, može postići ili tako što će u vladu ući naprednjaci ili LDP, a od demokrata i socijalista zavisi koji će put izabrati.

Andrić je rekao da LDP za sada ne učestvuje u razgovorima o novoj vladi, i dodao da će prihvatiti poziv na razgovore sa onima koji budu u prilici da takve razgovore vode.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Za sada razgovori samo o ciljevima vlade

Izvor: Blic, 29.Maj.2012

- Za Demokratsku stranku, potencijalni koalicioni partneri su stranke koje su činile dosadašnju vladajuću koaliciju i LDP, kao stranka koja je podržavala proevropske korake prethodne vlade, izjavila je funkcionerka DS Nada Kolundžija ...Kolundžija je gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u istakla...

Nastavak na Blic...

Kolundžija: Za sada samo o ciljevima Vlade

Izvor: Akter, 29.Maj.2012

Funkcionerka Demokratske stranke Nada Kolundžija izjavila je da su za tu stranku potencijalni koalicioni partneri stranke koje su činile dosadašnju vladajuću koaliciju i LDP, kao stranka koja je podržavala proevropske korake prethodne Vlade

Nastavak na Akter...

Vlade neće biti baš tako brzo

Izvor: RTV Pink, 29.Maj.2012

Za sada razgovori samo o ciljevima vlade. . . Funkcionerka Demokratske stranke Nada Kolundžija izjavila je sinoć da su za tu stranku potencijalni koalicioni partneri stranke koje su činile dosadašnju vladajuću koaliciju i LDP, kao stranka koja je podržavala proevropske korake prethodne vlade.

Nastavak na RTV Pink...

Dejanović: SPS nema posebne zahteve za vladu

Izvor: Kurir, 29.Maj.2012

BEOGRAD - Socijalistička partija Srbije (SPS) nema posebne zahteve za određene pozicije u novoj vladi i nijedno kadrovsko rešenje i resor neće biti razlog da se nova vlada ne konstituiše, kazala je danas potpredsednica socijalista Slavica Đukić Dejanović. Gostujući na televiziji B92, Đukić-Dejanović...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.