Za radikale se pita Ustav, nikako Hag

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2018, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za radikale se "pita" Ustav, nikako Hag

Rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem se kaže da nisu uspostavljene pretpostavke za hapšenje Petra Jojića i Vjerice Radete i njihovu predaju je činjenica koja se ne može dovesti u pitanje - Pravilnik suda u Hagu nije zakon, a sudovi u Srbiji rade po Ustavu i zakonu, navela je ministarka pravde Nela Kuburović u pismu predsedniku Mehanizma u Hagu Teodoru Meronu.

Kako prenose današnje "Večernje novosti", povod za njeno obraćanje je najavljena žalba tužioca Dijane Elis >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na odluku sudije Ajdina Sefi Akaja da slučaj u kome se radikali terete za nepoštovanje suda i podmićivanje svedoka u procesu protiv lidera SRS Vojislava Šešelja ustupi Srbiji.

Elis je taj potez ocenila kao "nerazuman i neopravdan".

Na optužbe tužioca, u pismu u koje su "Novosti" imale uvid, Kuburović ističe da "se radi o proizvoljni kvalifikacijama, ličnim uvredama i terminologiji neprimerenoj službenoj korespondenciji".

Ministarka podseća i da je Srbija ispunila sve obaveze i da se broj naloga suda i tužilaštva meri hiljadama.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hapšenje radikala: "Pita se Ustav, a ne Hag"

Izvor: Mondo, 13.Jul.2018

Ministarka pravde Nela Kuburović obratila se pismom predsedniku Mehanizma (Trubunala) u Hagu povodom žalbe Tužilaštva na prepuštanje "slučaja srpskih radikala" srpskom pravousđu...Foto: Mondo/Goran Sivački..Rešenje Višeg suda u Beogradu u kojem se kaže da nisu uspostavljene pretpostavke za...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.