Izvor: Glas javnosti, 03.Nov.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za popis na Kosovu 11 miliona evra

PRIŠTINA - Na celoj teritoriji Kosova, od 1. do 15 aprila sledeće godine, biće sproveden popis stanovništva, najavila je ministar za državnu upravu Kosova Edita Tahiri u intervjuu za KTV, ocenjujući da "institucionalna kriza na Kosovu neće biti smetnja organizaciji popisa".

Tahiri je uputila pisani dopis kancelariji v. d. predsednika Kosova Jakupa Krasnićija u kome zahteva da u donošenju budućih odluka vezanih za stanovništvo bude uključena i odluka o početku sprovođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << popisa, preneo je KiM radio. Zakon o popisu stanovništva koji je izglasala Skupština Kosova, navodi sadržaj obrasca i način sprovođenja popisa. Međutim, uz obrazac će se sada dodati i lista namenjena građanima čije porodice žive u inostranstvu.

Uglavnom će se koristiti oba zvanična jezika, albanski i srpski, a u delovima Kosova, gde je procenat drugih manjinskih zajednica veći od 5 odsto, koristiće se jezik zajednice. Troškovi ovog projekta su oko 11 miliona evra. Do sada je 3,9 miliona obezbedila kosovska vlada i 2,5 miliona evra EU, a ostatak će se, kako se očekuje, obezbediti od drugih donatora.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.