Za pet sati pretreseno 200 amandmana, glasanje u 17 sati

Izvor: Studio B, 07.Dec.2014, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za pet sati pretreseno 200 amandmana, glasanje u 17 sati

U Skupštini Srbije u toku je rasprava o amandmanima na predložene izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji, na koji je uloženo skoro 200 amandmana.

Od 200 amandmana vlada je prihvatila 42 amandmana poslanika, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović još dva tokom dosadašnje debate.

Na sednici resornog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije, koja je održana ranije dnas, prihvaćeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je i 14 amandmana Odbora.

Izmene zakona o planiranju i izgradnji će, kada počne njegova primena, omogućiti da se građevinska dozvola dobije za pet dana, a sve potrebne dozvole na jednom šalteru i u roku od 28 dana umesto dosadašnjih 240.

Predložene izmene daju preglednost i jasne kriterijume i omogućavaju investitoru, domacem ili stranom da, kada želi da nešto uradi dolazi na jedan šalter koji će biti u svakoj lokalnoj samoupravi i na tom jednom šalteru dobiti informacije.

Ukoliko već ima informaciju, na taj šalter donosi idejno rešenje.

Izdavanje elektronskih građevinskih dozvola u Srbiji počeće u drugoj polovini sledece godine, a deo podzakonskih akata je već spreman, a ostatak će biti završen do 15. februara.

Poslanici većine tokom načelne rasprave ocenili su da će izmene stvoriti mogucnost otvaranja prostora za gradnju i investiranje u Srbiji, deo opozicije je izneo stav da su rešenja solidna, dok DS smatra da su loša.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.