Za lokalne medije u Srbiji 0,5% državnog budžeta

Izvor: EurActiv Srbija, 26.Nov.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lokalne medije u Srbiji 0,5% državnog budžeta

U Srbiji se u proseku izdvaja pola procenta državnog budžeta za finansiranje lokalnih medija, rečeno je 26. novembra na okruglom stolu Udruženja novinara Srbije (UNS) i nedeljnika "Vreme". Na skupu je upozoreno da će profesionalni lokalni mediji biti dovedeni u pitanje bez odgovarajućih konkursa. Ukidanje lokalnih medija onemogućilo bi gradjanima na lokalnom nivou da se o njihovim problemima priča. UNS smatra da komisije koje raspisuju konkurse za lokalne medije treba da formiraju organi lokalne samouprave.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iz lokalnih budžeta prosečno pola procenta za medije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2014

Opštine i gradovi u Srbiji prosečno iz svojih budžeta izdvajaju 0,5 odsto sredstava za lokalne medije, a za njihov opstanak, poručili su učesnici skupa "Finansiranje lokalnih medija-iskustva i nova praksa" neophodno je bar dva odsto...Državni sekretar Ministarstva kulture i informisanja Saša Mirković...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.