Izvor: B92, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za lobiste 60.000 mesečno

Vašington -- Vašington post piše da je lobistička grupa Barbur, Grifit i Rodžers dobila klijenta koji dobro plaća - Vladu Srbije.

"Ugovor s Vladom Srbije vredan je 60.000 dolara mesečno i važi od 28. jula 2006. do 31. januara 2009. Ako sve bude išlo po planu, ukupan iznos biće 1,8 miliona dolara", navodi list. Ranije je objavljeno da je Vlada Srbije angažovala tu lobističku firmu da zastupa interese Srbije u SAD.

List navodi da je grupa počela da radi za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbiju, koja želi da se pridruži Evropskoj uniji, u vreme napetih pregovora o nezavisnosti Kosova i u vreme kada Vlada Srbije, čini se, nije zainteresovana da nađe Ratka Mladića, osumnjičenog za ratne zločine.

"Za tih 60.000 dolara mesečno, grupa će pred Vladom SAD pružiti strateške savete i taktičko planiranje u vezi sa spoljnopolitičkim pitanjima koja se tiču Srbije", stoji u ugovoru koji je, kao strani agent, firma morala da podnese Ministarstvu pravosuđa SAD.

Ugovor je u ime Vlade Srbije potpisao ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić. U registraciji lobija u Kongresu navedeno je da će Barbur, Grifit i Rodžers pružiti savete i vođstvo u pitanjima koja utiču na bilateralne odnose SAD i Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.