Za direktora RTS 20 kandidata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za direktora RTS 20 kandidata

Rok za prijave na konkurs za direktora Radio televizije Srbije (RTS) je istekao 16. marta, do sada je stiglo 20 prijava, a konačan broj i imena kandidata biće poznata 23. marta za kada je zakazana sednica Upravnog odbora Javnog servisa.

Kako je Tanjugu rekao predsednik Upravnog odbora Zoran Popović, narednih dana se očekuju prijave koje bi mogle da stignu poštom.

On veruje da će RTS dobiti novog direktora u periodu od 45 dana, počev od 23. marta.

''Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ono što bude imalo žig pošte sa jučerašnjim datumom, po zakonu, moramo da uvažimo. Do sada je stiglo 20 prijava, a može se očekivati da stigne još neka'', kazao je Popović.

Povodom spekulacija pojedinih medija da bi na konkurs mogli da se jave Aleksandar Crkvenjakov, Srđan Šaper, Veran Matić, Goran Karadžić, Bojana Lekić i Dragan Bujošević, Popović kaže da ne zna ko su kandidati, te da će to biti poznato tek kada prijave budu otvorene.

Izvesno je, kaže, da će biti eliminisani oni koji ne ispunjavaju uslove.

Inače, list "Blic" piše danas da konkurs za prvog čoveka Javnog servisa neće doneti novo lice i da će aktuelni vršilac dužnosti na toj poziciji ostati još godinu dana.

Popović, međutim, navodi da postoji mogućnost, mada najmanja, da novi direktor ne bude izabran na raspisanom konkursu.

''Ukoliko niko ne dobije šest glasova članova UO automatski se raspisuje novi konkurs. Teorijski je moguće i da posle tri kruga glasanja niko ne dobije šest glasova, ali sve zavisi od prijavljenih kandidata'', rekao je Popović.

Sednica UO na kojoj će prijave kandidata biti otvorene zakazana je za 23. mart, rekao je Popović uveren da će za donošenje konačne odluke biti potrebno nekoliko dana.

Pretpostavlja da prijavljeni kandidati većinom ispunjavaju uslove, da će to biti veliki posao za Upravni odbor, ali i da će to telo raditi temeljno.

Izbor direktora RTS će biti obavljen u tri izborna kruga, ukoliko u prvom krugu niko od kandidata ne dobije potrebnu dvotrećinsku većinu, objasnio je Petrović.

''Ako neko dobije u prvom krugu šest glasova izbor će biti završen, a ako ne, onda se ide u drugi krug glasanja o dva kandidata. Ako i tu niko ne bude izabran ide se u treći krug gde se glasa samo za jednog ili ako imaju isti broj glasova za dva kandidata, a potrebno je da jedan kandidat dobije šest glasova članova Upravnog odbora'', objasnio je Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šaper i Crkvenjakov u trci za direktora RTS?

Izvor: Mondo, 17.Mar.2015

Predsednik Upravnog odbora Radiotelevizije Srbije (RTS) Zoran Popović izjavio je da se za funkciju direktora javnog servisa prijavilo 19 kandidata, pošto je toliko koverti stiglo u ponedeljak do 16 sati na pisarnicu Takovske 10...Foto: MONDO, Goran Sivački..Ne znamo ko se prijavio. To ćemo otkriti...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.