Izvor: B92, 07.Dec.2010, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za dijalog o Medijskoj strategiji

Beograd -- Šef Misije OEBS Dimitrios Kipreos je pozvao na dijalog o Medijskoj strategiji Srbije, nakon sastanka sa predsednicima 5 najvećih udruženja u Srbiji.

Tokom sastanka, čelni ljudi medijskih udruženja su naveli da su zabrinuti zbog zastoja u izradi Medijske strategije, navodi se u saopštenju OEBS-a.

Predstavnici udruženja su ukazali na to da bi trebalo da budu u potpunosti konsultovani u tom procesu.

"Misija OEBS ohrabruje javni dijalog tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priprema Medijske strategije Srbije. Važno je da se medijska reforma nastavi na transparentan način, da su novinarska udruženja uključena u taj proces od samog početka i da se njihov glas čuje", rekao je Kipreos, preneto je u saopštenju OEBS-a.

"Transparentan i pravovremeni javni dijalog treba da bude temelj svakog procesa reforme medija. Tesna saradnja medijskih udruženja Srbije na ovom važnom zadatku je za svaku pohvalu", naveo je on.

Na sastanku su učestvovali predstavnici Asocijacije nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), Udruženja novinara Srbije (UNS), Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i Udruženja lokalnih nezavisnih medija (UO Local Pres).

2010. godine Misija OEBS je organizovala pet okruglih stolova na kojima su međunarodni i domaći medijski stručnjaci dali preporuke za strateški dokument o budućnosti medija u Srbiji Ministarstvu kulture, nadležnom za medije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS za javni dijalog o medijskoj strategiji

Izvor: EMportal, 07.Dec.2010

Šef Misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji, ambasador Dimitrios Kipreos, pozvao danas, posle sastanka s predsednicima pet najvećih medijskih udruženja, na pravovremen i javan dijalog o medijskoj strategiji Srbije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.