Za SPS na KiM učešće u Vladi garant državnosti Srbije na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za SPS na KiM učešće u Vladi garant državnosti Srbije na Kosovu i Metohiji

GRAČANICA - Koordinator Socijalističke partije Srbije za Kosovo i Metohiju Dejan Radenković ocenio je danas da će učešće te stranke u novoj vladi na prvom mestu biti garant da vlasti u Srbiji ne zanemaruju Kosovo i život Srba u pokrajini.

Radenković je ocenio da je za Srbe na Kosovu i Metohiji od sudbinske važnosti učešće SPS-a u vlasti.

On je kazao da će SPS biti garant da vlasti u Srbiji ne zanemaruju Kosovo i Metohiju i pre svega život Srba u južnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrajini.

"To znači da ćemo se zalagati za izgradnju suštinskog odnosa države prema problemima Kosova i Metohije, protiv improvizacija, za stvaranje ozbiljnih timova koji će konačno pokrenuti i realizovati proces povratka raseljenih Srba, koji će ispraviti nepravde oko uzurpirane srpske imovine, kako privatne, tako i državne", rekao je Radenković.

On je dodao da je dugoročni i prioritetni cilj SPS-a da se pokrenu svi mehanizmi države na anuliranju fantomske države Kosovo i poštovanju integriteta i suvereniteta Srbije na celoj njenoj teritoriji.

To je najpreči zadatak države i njega može da izvrši samo jaka, stabilna i ekonomski moćna Srbija, zaključio je Radenković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.