Izvor: B92, 30.Mar.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za DSS prihvatljiv nestranački kandidat

Beograd -- I pored jučerašnje najave predsednika Političkog saveta DSS-a Radeta Obradovića da će ta stranka imati svog kandidata na predsedničkim izborima, već u utorak iz DSS stižu drugačije informacije. Naime, šef poslaničke grupe DSS u Skupštini Srbije Branislav Ristivojević kaže da ta partija nije donela odluku da ima svog kandidata, već da je za njih "prihvatljiv i nestranački kandidat": "Nismo doneli odluku da će na izborima biti neki naš kandidat. Prvo bi sami kandidati, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima bismo dali podršku, da požele da budu kandidati za predsednike pa da to kažu. Ja sam pre nekih mesec i nešto više dana odgovarao na slično pitanje u vezi sa gospodinom Tadićem. Kada on poželi da bude predsednik i to izjavi, onda će verovatno pozvati sve relevantne faktore da ga podrže".

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da nije u njegovoj nadležnosti da kaže da li će stranke demokratskog bloka na predsedničkim izborima imati zajedničkog kandidata. "Mi smo opoziciona stranka i nalazimo izvan tog bloka koji je formirao vladu uz podršku SPS-a", kaže Tadić: "O tome da li ću se ja kandidovati za predsednika, o tome će odlučiti, pored mene, i DS, na sednicama koje će biti ove ili početkom sledeće nedelje, ali u svakom slučaju nećete čekati dugo. Moja odluka će dobrim delom zavisiti i od političke situacije koja će se kristalisati narednih dana", kazao je Tadić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.