ZEB i SPS utvrdili principe

Izvor: B92, 12.Avg.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZEB i SPS utvrdili principe

Beograd -- Lista Za evropski Beograd i koalicija oko SPS-a utvrdili su principe rada gradske vlasti za koje očekuju da će dobiti podršku LDP-a.

Gradski odbor Demokratske stranke naveo je u današnjem saopštenju da je među ključnim principima "profesionalizacija rada gradskih preduzeća" što znači da će ubuduće najmanje polovina direktora tih preduzeća biti nestranačke ličnosti.

Dogovoren je i princip unapređivanja transparentnosti rada Uprave za javne nabavke, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što znači da će ubuduće svim građanima i svim drugim zainteresovanim stranama biti omogućeno da imaju kompletan uvid u sve javne nabavke gradskih vlasti, navedeno je u saopštenju.

LDP za izbore?

Kako nezvanično saznaje agencija Beta, Liberalno-demokratska partija spremna je da izađe na nove izbore za gradski parlament, jer neće odustati od svojih principa za formiranje vlasti u Beogradu.

Prema tom izvoru, u LDP-u preovlađuje stav da bi novi izbori u Beogradu bili najbolje rešenje, zato što bi posle njih mogla da se formira proevropska gradska vlada koja neće zavisiti od socijalista.

Navodi se i da će principi rada vlasti biti predstavljeni u direktnim razgovorima sa predstavnicima Liberalno-demokratske partije, koja treba da podrži manjisku gradsku vladu liste "Za evropski Beograd" i socijalista.

LDP je ranije saopštila da je njena podrška gradskoj vlasti uslovljena principom depolitizacije i departizacije.

Rok za izbor gradskog rukovodstva ističe u petak, 22. avgusta.

"Beograd u zakonskom roku"

Tomica Milosavljević očekuje da će sednica Skupštine Beograda sigurno biti zakazana pre isteka zakonskog roka za formiranje vlasti.

Predsednik gradskog odbora G17 plus i ministar zdravlja je, gostujući u emisiji Prelistavanje Radija B92, rekao da uslovljavanje Liberalno-demokratske partije za depolitizaciju vlasti u glavnom gradu shvata kao stranačku retoriku.

Milosavljević (FoNet, arhiva)

"Pregovora ima, oni idu uz uspone i padove, kao što to obično biva kada dogovarate neke važne stvari, a nemate baš identičan stav o svemu", naveo je Milosavljević.

Upitan o prihvatljivosti zahteva LDP-a i da li su oni uslov za formiranje vlasti u Beogradu, Milosavljević je odgovorio da nije u to siguran i da, ako je "depolitizacija i departizacija uslov, onda nikad neće biti vlasti, zato što je to prosto nemoguće".

On je istakao da "postoji potpuno ravnopravna alternativa da se ide na nove izbore" i složio se sa principom da "kvalitet bude iznad svega i da stručnost bude ispred politike", ali je ocenio da je "reći da su najbolji uvek van stranaka, totalno besmisleno".

Milosavljević smatra da raspisivanje novih izbora u Beogradu ne bi bilo dobra poruka građanima i naglasio da krajnji ishod pregovora o formiranju gradske vlasti u prestonici ne zavisi samo od jedne strane.

Na pitanje o stavu G17 plus o pomirenju DS-a i SPS-a, Milosavljević je odgovorio da je SPS shvatio svoj istorijski trenutak i šansu da bude na strani proevropskog pokreta i brzog evropskog srpskog puta.

Gradska skupština treba da izabere gradonačelnika i Gradsko veće do 22. avgusta, a - ukoliko se to ne dogodi - uslediće prinudna uprava i raspisavanje novih izbora.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Postignut dogovor o Beogradu

Izvor: RTS, 12.Avg.2008

Lista za evropski Beograd i koalicija SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, postigle su dogovor o principima i načelima rada gradske vlasti i podeli odgovornosti, saopštio je gradski odbor Demokratske stranke u Beogradu. .Jedan od ključnih principa, po kojima...

Nastavak na RTS...

ZEB i SPS utvrdili principe za Beograd

Izvor: EMportal, 12.Avg.2008

Lista Za evropski Beograd i koalicija oko SPS-a utvrdili su principe rada gradske vlasti za koje očekuju da će dobiti podršku LDP-a.

Nastavak na EMportal...

DS i SPS postigli dogovor o principima, čeka se LDP

Izvor: TV Avala, 12.Avg.2008

Lista za evropski Beograd i koalicija oko SPS utvrdili su principe rada gradske vlasti za koje očekuju da će dobiti podršku Liberalno demokratske partije (LDP).

Nastavak na TV Avala...

Postignut dogovor o vlasti u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2008

BEOGRAD - Lista za evropski Beograd i koalicija SPS, PUPS, Jedinstvena Srbija, postigle su dogovor o principima i načelima rada gradske vlasti i podeli odgovornosti, saopštio je gradski odbor Demokratske stranke u Beogradu...Jedan od ključnih principa, po kojima je postignut dogovor, je profesionalizacija...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Čedisti ucenjuju DS i SPS

Izvor: Kurir, 13.Avg.2008, 06:37

BEOGRAD - Lista „Za evropski Beograd“ i SPS juče su utvrdili principe rada gradske vlasti, za koju očekuju da će dobiti podršku LDP. Gradski odbor DS naveo je da je među ključnim principima „profesionalizacija rada gradskih preduzeća“, što znači da će ubuduće najmanje polovina direktora...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.