Izvor: B92, 23.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

YUKOM se obratio Petroviću

Beograd -- Komitet pravnika za ljudska prava obratio se ministru pravde Dušanu Petroviću, tvrdeći da je sudija Dragana Branković grubo prekršila principe nepristrasnog i fer suđenja.

Primedba se odnosi na slučaj Slobodan Milivojević protiv Vladimira Popovića. Prema mišljenju pravnika YUCOM-a, sudija Petog opštinskog suda Dragana Branković na najgrublji način je pokazala kako se ne poštuju standardi sudijske etike, tako što je postupala nesavesno, pristrasno, vređajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dostojanstvo okrivljenog.

Mistarstvo: Nema ovlašćenja

Ministarstvo pravde, reagujući na zahtev YUKOM-a da resorni ministar u okviru svojih zakonskih mogućnosti obezbedi nepristrasno i fer suđenje Vladimiru Bebi Popoviću, istaklo je da Ministarstvo nema ovlašćenja da utiče na tok i ishod postupka, kao ni na procesna rešenja sudije u konkretnom predmetu.

Dodaje se da je Dragana Branković svojim ponašanjem narušila poverenje i u sud i u svoju objektivnost, tako što je otvoreno favorizovala tužilačku stranu.

Na glavnom pretresu sudija Dragana Branković se prema Popoviću odnosila svađalački i odbijala je da unese primedbe u zapisnik, navodi se.

Zbog navedenog, Komitet pravnika za ljudska prava zahtevao je od ministra pravde Dušana Petrovića, da u okviru svojih zakonskih mogućnosti obezbedi nepristrasno i fer suđenje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.