Vulin protiv ukidanja Centra za mir

Izvor: B92, 07.Avg.2012, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin protiv ukidanja Centra za mir

Beograd -- Aleksandar Vulin traži hitnu reakciju međunarodnih snaga kojom bi se Srbima u Prištini omogućilo da nastave da koriste prostorije Centra za mir i toleranciju.

Direktor Kancelarije za KiM je, kako se navodi u saopštenju, povodom odluke "takozvane kosovske policije da preuzme prostorije Centra" uputio pisma predstavnicima međunarodnih misija na KiM u kojima je istaknuto da Centar za Srbe znači sigurnost, mesto sastajanja i dobijanja osnovne medicinske pomoći.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Ukoliko se to ukine, Srbi bi ostali bez svojih osnovnih prava i sloboda", naveo je on i zatražio hitnu reakciju na osnovu ovlašćenja koja međunarodnim snagama daje Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

Vulin je posebno naglasio da se u većini slučajeva radi o licima koja su siromašna i socijalno ugrožena, bez osnovnih sredstava za život, često i slabo pokretnim starijim licima kojima je neophodno što pre pružiti pomoć i ujedno im omogućiti da i dalje koriste usluge Centra.

Direktor kancelarije za zajednice u kabinetu premijera Kosova Srđan Popović izjavio je nedavno da su intenzivirani razgovori povodom iseljenja jedine srpske ambulante u Prištini i nevladine organizacije Centar za mir i toleranciju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.