Vulin pozvao žene da glasaju za sigurnu i stabilnu Srbiju

Izvor: Blic, 27.Mar.2016, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin pozvao žene da glasaju za sigurnu i stabilnu Srbiju

Kada god su o Srbiji odlučivale žene ona je bila stabilna, izjavio je danas predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, izrazivši uverenje da će žene u Srbiji na predstojećim izborima glasati za sigurnost koju predstavlja vlada na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Vulin je nakon osnivačke Skupštine žena PS izjavio da će nakon izbora jedan od prvih zakona koji će biti doneti, biti zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, koji će značajno proširiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << krug korisnica porodiljskog prava.

"Kada god su žene odlučivale o sudbini Srbiji ona je bila sigurna, stabilna i mirna i zato sam siguran da će i ovaj put žene glasati za stabilnosti i sigurnost koju predstavlja vlada na čelu sa premijerom Vučićem. I bez svake dileme sam siguran da će žene u Srbji glasati za sigurnost svoje porodice i dece i za Srbiju u kojoj vredi živeti, koja vodi računa o svakom detetu i svakom čoveku", rekao je Vulin.

On je u Pionirskom parku, gde je održana prva izborna Skupština žena Pokreta socijalista pod sloganom "Ljudi stvaraju dela, a žene ljude", istakao da PS veoma vodi računa o zastupljenosti svojih "drugarica kako unutar partije tako i u političkom životu", kao i da su od šest kandidata PS za poslanike čak četiri žene.

"Nakon izbora, jedan od prvih zakona će biti o finansijskoj podršci porodicama sa decom i sa ponosom ćemo moći da kažemo sa smo po prvi put proširili značajno krug korisnica porodiljskog prava i tako ćemo imati da žene koje rade na privremeno povremenim poslovima prvi put imaju pravo na nadoknadu, kao što će po prvi put imati da to pravo imaju i vlasnice poljoprivrednih gazdinstava koje do sada nisu bile zaštićene kroz porodiljsku naknadu", kazao je Vulin novinarima.

Takođe, porodilje će, kako kaže, po prvi put dobijati novac od države na svoj račun, a ne preko poslodavca ili bilo koga ko može da zloupotrebi ono što su zaslužile i što im pripada.

"Nastvićemo da širimo dečju zaštitu ui kroz zakonska rešenja i kroz planiranje budžeta da bi porodica bila očuvana I da bi mogla da napreduje", poručio je Vulin.

Na Skupštini žena PS, koji je počeo intoniranjem hime Bože pravde i Internacionale, prisustvovalo je oko 700 žena-delegata, a za predsednicu skupštine je izabrana Svetlana Selaković.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vulin: Tako lepe, a tihe!

Izvor: Mondo, 27.Mar.2016

Kada god su o Srbiji odlučivale žene ona je bila stabilna, izjavio je danas predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin...On je izrazio uverenje da će žene u Srbiji na predstojećim izborima glasati za sigurnost koju predstavlja vlada na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem...Vulin je nakon...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.