Vulin o slučaju Nedeljnik: Moj poslanik Komlenski će podneti prijavu protiv mene kako bi se utvrdila istina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2020, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin o slučaju "Nedeljnik": Moj poslanik Komlenski će podneti prijavu protiv mene kako bi se utvrdila istina

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da će advokat i poslanik Pokreta socijalista Đorđe Komlenski, podneti krivičnu prijavu protiv njega, kako bi se utvrdila istina povodom optužbi da je on, Vulin, nezakonito došao do prepiske uredništva "Nedeljnika" i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, čiji je tekst komentarisao, a koji je, kako je kasnije naveo, objavljen u Kuriru, a ne u Nedeljniku, na koji se najpre pozvao.

"Takođe, inspektor službi bezbednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << to je nezavisni organ koji postoji u našoj vojsci koji odgovara ne meni, već nadležnim skupštinskim odborima u kojima sede predstavnici svih političkih partija, sprovešće istragu na tu temu. Ja hoću da ovo svi mogući organi koji imaju bilo kakvu zakonsku nadležnost to provere" rekao je Vulin za TV Pink.

A kad to budu proverili, kaže, zadržava pravo da "deluje u skladu sa onim što bude zaključeno", jer ceo slučaj, kaže, ne vidi kao napad na sebe, nego kao optužbu da jedna institucija u ovoj zemlji prisluškuje i skida mejlove novinarima.

On kaže da se to ne radi u ovoj zemlji, ali da to govori da svako, polazi od sebe.

Tako, je tvrdi Vulin, Šutanovac od Olivere Zekić, nekadašnje urednice Naše borbe, presreo njen mejl, njenu prepisku sa tada njenim kolumnistom Goranom Petrovićem, koji je bio šef Bezbednosno informativne agencije i zahtevao od nje da ta kolumna ne izađe u Našoj borbi.

" Dakle, on je to radio, zato on misli da to svi drugi rade", izjavio je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niški “vulinovci” brane svog lidera u sred špijunske afere sa “Nedeljnikom”

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2020

Dok javnost sumnja na nelegalnu špijunažu i pita kako su Ministrastvo odbrane i Aleksandar Vulin uspeli da kritikuju Nedeljnikov tekst koji nije ni objavljen, niški odbor Pokreta socijalista odlučio je da brani svog lidera tako što je napao predsednika NUNS-a Željka Bodrožića i njegove izjave...

Nastavak na JužneVesti.com...

Ko je skinuo kolumnu u Borbi

Izvor: Danas, 19.Feb.2020, 11:14

Sem najave krivične prijave protiv sebe, ministar odbrane Aleksandar Vulin je u pisanoj izjavi optužio bivšeg ministra Dragana Šutanovca da je tokom ministarskog mandata "skinuo mejl u časopisu Naša Borba sa kolumnom Gorana Petrovića i zatražio od glavne urednice lista Olivere Zekić da kolumnu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.