Vulin: Tahiri se ništa ne pita o briselskom dijalogu

Izvor: Blic, 12.Apr.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Tahiri se ništa ne pita o briselskom dijalogu

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin poručio je danas da se Edita Tahiri ne pita ništa o dijalogu u Briselu i da se sprovođenje briselskog sporazuma ne može povezivati sa raspletom u predmetu protiv Ramuša Haradinaja.

- Edita Tahiri se o briselskom dijalogu ne pita naravno ništa, mogu slobodno da kažem na sreću - rekao je Vulin, reagujući na njenu izjavu da će dijalog sa Beogradom moći da se nastavi nakon što Ramuš Haradinaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bude oslobođen.

Navodeći da su prištinske vlasti prepoznale da im briselski dijalog ne ide u korist jer značajno jača položaj Srba na KiM i ne ide na ruku nezavisnosti, Vulin je rekao da Priština zato koristi svaku priliku da pokuša da ga zaustavi, spreči i oteža, a da dogovoreno u Briselu učini upitnim i pokuša da se ponovo pregovara.

- Nema ponovnog pregovaranja o briselskom sporazumu, on mora da se sprovede i ne može biti povezan sa Ramušem Haradinajem ili bilo čim drugim - naveo je Vulin.

On je upitao i da li bi međunarodna zajednica osnivala sud za zločine OVK da Ramuš Haradinaj nije zločinac.

Kosovska ministarka za dijalog Edita Tahiri izjavila je ranije da će dijalog sa Beogradom moći da se nastavi nakon što Ramuš Haradinaj bude oslobođen i nakon što skupština Kosova ukine rešenje o prekidu pregovora.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.