Vulin: Sve što je pre nas započeto, mi ćemo završiti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jan.2015, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sve što je pre nas započeto, mi ćemo završiti

Sve što je pre nas započeto, mi ćemo završiti, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandar Vulin, otvarajući četvrtu fazu izgradnje objekta i proširenja kotlarnice u Domu za decu i lica ometena u razvoju "Dr Nikola Šumenković" u Petrovcu na Mlavi.

Napominjući da je Ministarstvo uložilo 40 miliona dinara, obezbedilo i neke mašine, traktore, kosačicu, vešeraj i ugalj, Vulin je konstatovao da je dobro što "novu godinu počinjemo sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jednom kapitalnom investicijom" i zahvalio se svima koji su počeli da rade objekat i koji su radeći, brinuli o stanju i standardu korisnika doma.

Sve što su oni započeli, mi ćemo završiti, jer bez obzira na veličinu krize, ljudi koji ovde žive i rade ne smeju da je osete, istakao je ministar.

On je najavio da će ove godine biti započeti i neki nove objekti, "da se vidi da je Srbiji stalo do njenih ljudi, do svakog korisnika u socijalnoj zaštiti i da joj je stalo da se razvija".

"Mi smo tokom protekle godine uštedeli 1,83 milijardi dinara, ali nismo štedeli na kapitalnim investicijama, na standardu naših korisnika i socijalnim davanjima", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, godina 2015. mora da bude godina borbe za standard naših korisnika, kada je u pitanju socijalna zaštita, očuvanje njihovog položaja i standarda, a za sve nas ostale, to mora da bude godina u kojoj će reč solidarnost dobiti svoje pravo značenje.

Direktor Doma Saša Milojević je rekao da je izgradnja doma bila predviđena akcionim planom iz 2008. godine, a rok završetka radova i useljenje je predviđen za 2009. Zbog raznih okolnosti to se produžilo, pa je prva građevinska faza završena 2010. godine, druga 2011, a treća 2012. godine.

U 2013. godini smo ostali bez sredstava, zbog rebalansa, a onda su uz veliko angažovanje ministra Vulina odobrena sredstva i zgrada će ove godine biti useljena, kazao je Milojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.