Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2017, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbija je izborila pravo da odlučuje sama o sebi i toga se ne odriče

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjvio je danas da je Srbija izborila svoje pravo da odlučuje o svojoj spoljnoj i unutrašnjoj politici, da "odlučuje sama o sebi" i tog prava se neće "nikada i nipošto odreći".

"Da bi bilo moguće da odlučujemo o sebi, moramo da imamo moćnu i snažnu armiju, moramo da imamo armiju koja je snažna i na reci i na kopnu i u vazduhu, moramo da imamo armiju koju čine zadovoljni pripadnici i moramo da imamo armiju koju poštuje i razume >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << čitavo društvo", kazao je Vulin na proslavi Dana Rečnih jedinica i Dana Rečne flotile u Novom Sadu.

Čestitajući praznik pripadnicima Rečne flotile, ministar Vulin je istakao da je ona važan deo Kopnene vojske, jer je i svaki deo teritorije važan.

"Mi smo danas obeležili tradiciju dugu više od jednog veka od kako je vojska Kraljevine Srbije izašla na svoje reke, ali i duže od toga, od kako Srbi, pa i u šajkaškom bataljonu, baš ovde, brane svoje pravo da žive i postoje", kazao je ministar.

Komandant Rečne flotile, kapetan bojnog broda Andrija Andrić, ocenio je da su zadaci koje pripadnici te jedinice svakodnevno obavljaju specifični zbog ambijenta u kome se izvršavaju.

Kako je naveo, oni predstavljaju obavezu i zahtevaju napore svakog pojedinca, ali su ujedno velika čast za sve pripadnike.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević pohvalio je dosadašnju saradnju s Rečnom flotilom i Vojskom Srbije, naglasivši da je srce Rečne flotile smešteno upravo u tom gradu.

On je izrazio nadu da će se saradnja na započetim zajedničkim projektima nastaviti i ubuduće, na obostranu korist.

Pripadnici Rečne flotile obeležavaju Dan Rečnih jedinica i Rečne flotile kao sećanje na 6. avgust 1915. godine, kada je sa navoza Čukarica porinut prvi srpski ratni brod, oklopni čamac "Jadar", čime je tpočela istorija srpske Rečne ratne flotile Vojske Kraljevine Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.