Vulin: Srbi nisu tenkom došli u Hrvatsku, tu su bili vekovima

Izvor: Večernje novosti, 07.Avg.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Srbi nisu tenkom došli u Hrvatsku, tu su bili vekovima

Ministar odbrane rekao da je istina da su mnogi otišli iz Hrvatske u limenim kovčezima, a najveći broj takvih su bili žene i deca, omiljene ustaške žrtve Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu izjavu bivšeg generala hrvatske vojske Željka Glasnovića "da je Beograd devedesetih pokušao okupaciju Hrvatske" i srpkom ministru >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << poručio "krenuli ste tenkom, vratili se kući limenkom".Pročitajte još: OBELEŽAVANjE AKCIJE OLUJA U KRUŠEDOLU: Vučić: Otišli su Srbi, to je velika tuga. Je li Hrvatska srećnija zbog toga, bogatija i uspešnija?"Ustaše ni u Drugom svetskom ratu ni u građanskom ratu devedesetih nisu priznavale da u Hrvatskoj žive Srbi, zato su trabunjale o srpskoj agresiji dok su klale decu u Jasenovcu ili ubijale decu u izbegličkim kolonama za vreme Oluje", rekao je Vulin.Vulin kaže da ne zna šta je Glasnovića isprovociralo da se javi kada je rekao da Srbija neće napasti Hrvatsku i da ne želimo ni jedan pedalj hrvatske zemlje."Ali znam da Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj. Istina mnogi su otišli iz Hrvatske u limenim kovčezima a najveći broj takvih su bili žene i deca, omiljene ustaške žrtve. Najgore ustaše su bivši Srbi, biće da Željko ponešto zna o tome", kaže Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vulin: Srbi nisu došli u Hrvatsku, oni su u njoj rođeni

Izvor: RTV Pink, 07.Avg.2019

Srbi koje je Hrvatska proterala i pobila nisu došli ni u čemu pa ni u tenku jer su vekovima živeli u Hrvatskoj, poručio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu izjavu bivšeg generala hrvatske vojske Željka Glasnovića "da je Beograd devedesetih pokušao okupaciju Hrvatske"...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.