Vulin: Niko nije odgovarao za pokušaj ubistva Vučića, zabrinut sam za njegovu bezbednost!

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2017, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Niko nije odgovarao za pokušaj ubistva Vučića, zabrinut sam za njegovu bezbednost!

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je lično zabrinut za bezbednost premijera Aleksandra Vučića, koji će u četvrtak prisustvovati samitu lidera Zapadnog Balkana u Sarajevu.

Vulin je novinarima u Banjaluci, gde je prisustvovao premijeri dokumentarnog filma "Zločin bez kazne" izrazio nadu da će u Sarajevu biti priznato da bez Srbije nema stabilnosti u regionu, kao i njeni napori u tom smeru.

FOTO: >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Tanjug/Arhiva

"Bilo bi dobro da sa druge strane konačno dobijemo sagovornike koji podjednako cene i mir i stabilnost i život naroda, ali posebno bih voleo da domaćini učine sve da se ne desi ono što se desilo u Srebrenici, pokušaj ubistva Aleksandra Vučića za koji niko nije odgovarao", rekao je Vulin novinarima.

Vulin kaže da je taj napad na Vučića prošao bez osude tamošnje vlasti i učešće onih koji su trebali da budu domaćini i garant bezbednosti.

"Lično sam veoma zabrinut za njegovu (Vučićevu) bezbednost. Nadam se da se taj nekažnjeni zločin neće ponoviti, ali na nama je da upozorimo i da kažemo da ponavljanje tako nečega ne može ni bez posledica", rekao je Vulin.

"U Sarajevo putujem bez straha i ne želim da verujem u priče o planiranom napadu koje prenose pojedini mediji", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Srbi naučili da ćute o zločinima nad sobom

Srbi su naučili da ćute o zločinima nad sobom, nadajući se da ako budu dovoljno dugo ćutali, da se neće više nikada ponoviti, a nažalost, istina je potpuno drugačija, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je posle premijere dokumentarnog filma "Zlocin bez kazne - stradanje Srba u srednjem Podrinju" autorke Slađane Zarić u Banjaluci rekao da Srbi pokazuju da su iz teškog 20. veka izvukli pouke, a to je da neće niko drugi govoriti o našim stradanjima i zločinima nad nama, ako mi sami o tome ne budemo govorili.

FOTO: Tanjug/Arhiva

"Neće biti nikog drugog ko će zarad istine i zarad pravde govoriti o našim ranama, ko će govoriti o našim mukama...i kako vreme bude odmicalo tako će Jasenovac postati samo radni logor, kako vreme bude odmicalo tako će ratovi 90-tih biti nekakav proizvod srpske želje i potrebe, a znamo da je istina drugačija", rekao je Vulin.

Zbog toga, kazao je, moramo da govorimo, da budemo veoma glasni i ubedljivi.

"Mora da se vidi da ovo nije tragedija jednog dela srpskog naroda, nije ovo tragedija naroda u Podrinju i RS, naroda u Zapadnoj Krajini, naroda u Hercegovini, ovo je sva srpska tragedija, bez obzira gde se Srbi rađaju gde žive, moraju da znaju da se ovo dešavalo", naveo je Vulin.

Kako je rekao, ratovi su vođeni da bi Srbi najzad i konačno napustili prostore gde su rođeni, gde su odrasli, gde su imali i gde imaju pravo da žive.

U Banjaluci je večeras premijerno prikazan dokumetarni filma "Zločin bez kazne" Slađane Zarić, koji je baziran na pojedinacnim pricama stradanja Srba u selima.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vulin zabrinut za bezbednost Vučića u Sarajevu

Izvor: B92, 15.Mar.2017, 09:43

Beograd -- Ministar za rad Aleksandar Vulin kaže da je zabrinut za bezbednost premijera Aleksandra Vučića u Sarajevu...On je dodao da se nada da će vlasti BiH biti odgovornije nego pre godinu dana u Srebrenici, da će više voditi računa i sprečiti onog ko je nekažnjeno pokušao da ubije Aleksandra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.