Vulin: MiG-ovi stižu do kraja godine

Izvor: Blic, 13.Avg.2017, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: MiG-ovi stižu do kraja godine

Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin, izjavio je danas da se nada da će avioni "MiG" stići u Srbiju do kraja godine i da preostaju još tehničke procedure jer su administrativne već urađene, saopštilo je ministarstvo odbrane.

U saopštenju se navodi da je na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom potvrđena važnost opremanja Vojske Srbije novim sredstvima, pre svega avionima, tenkovima i borbenim vozilima.

Vulin je ponovio da Srbija neće ulaziti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u vojne saveze ali i da neće uvoditi sankcije Rusiji.

"Svojim domaćinima sam rekao da smo vojno neutralni, da nema govora da ulazimo u bilo kakav vojni savez, ni u NATO, ni u ODKB, i da ćemo svakako nastaviti da se ponašamo prijateljski i naravno, u skladu sa našim interesima. Naš put, kada je reč o EU savršeno je jasan i ja sam to rekao, ali kada je vojno određenje u pitanju, ostajemo neutralni i tako će i biti", izjavio je Vulin.

Vulin je zahvalio Šojguu na principijelnom stavu Rusije oko Kosova, kao i odnosu prema pripadnicima Vojske Srbije na "Međunarodnim vojnim igrama", čijoj završnici prisustvuje.

On je u ime predsednika Aleksandra Vučića pozvao Šojgua na proslavu godišnjice oslobođenja Beograda 20. oktobra, kao priliku da se "zajednički potvrdi prijateljstvo" dve zemlje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Migovi u Srbiji možda do kraja godine

Izvor: Radio 021, 13.Avg.2017

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da se nada da će avioni "MiG" stići u Srbiju do kraja godine i da preostaju još tehničke procedure jer su administrativne već urađene, saopštilo je ministarstvo odbrane...U saopštenju se navodi da je na sastanku sa ruskim ministrom odbrane Sergejem...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.