Vulin: Hrvatska uplašena od jačanja Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 00:00

Vulin: Hrvatska uplašena od jačanja Srbije

Hrvatska je uplašena od jačanja Srbije, a, kako prepoznaje predsednika Aleksandra Vučića kao nosioca takve Srbije, napadaće ga na evropskom, regionalnom i unutrašnjem planu, izjavio je večeras ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Napadaće ga na evropskom putu, ne bi li u Evropi napravili probleme i pokušali da naruše njegov autoritet. Napadaće ga na regionalnom planu, tako što praviti od njega strašnog čoveka, koji diže srpsku vojsku, koja samo što nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ušla u Sarajevo ili Zagreb i pokušava da okupira čitavu bivšu Jugoslaviju. Napadaće ga i na unutrašnjem planu, tako što će naći koliko god hoćete Đilasa i Marinika, koji će papagajski ponavljati napade", rekao je Vulin i ocenio da se na sva tri plana radi "dogovoreno i orkestrirano".

Vulin je to rekao u emisiji Hit Tvit na TV Pink, komentarišući predlog Hrvatske akademije nauka i umetnosti (HAZU) upućen Vladi da kao jedan od uslova za pristupanje Srbije EU zatraži da zvanični Beograd, kako navode, "javno i nedvosmisleno prizna hrvatski jezik kao poseban i nezavistan standardni jezik i jedan od službenih jezika EU".

Ministar je rekao da postoji "organizovana kampanja hrvatske države i svih slojeva hrvatskog društva protiv Srbije i Vučića, iz straha da će izgubiti regionalni primat".

"Što se mene tiče, nek nam stave veto na članstvo u EU. Ako treba da uđemo u EU, da bismo lečili hrvatske komplekse, hvala, ali nema potrebe", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da je za njega najbolja definicija nacije da je nacija "zajednica jezika".

"Ako govorite jezik drugog, pitanje je kako ćete objasniti svoju naciju. Hitler, kada je vladao Nemačkom, izmišljao je nazive, pravili su veštačke reči. Vrlo je interesantno da Hrvati prave i izmišljaju reči", rekao je Vulin.

Ocenio je i da je "vrlo zanimljivo da hrvatska politika brani postojanje Bunjevcima".

Govoreći o kovid propusnicama, naveo je da smatra da bi one trebalo da važe ceo dan, a ne samo posle 22 sata.

Istakao je i da se predsednik Srbije prvi potrudio da obezbedi vakcine protiv korona virusa, bez diskriminacije.

"Naša država dala mogućnost svima da se zaštite, bez ikakve diskriminacije. Dolazili su ljudi iz čitavog regiona", podsetio je Vulin i istakao da je svaki migrant u prihvatnim centrima u Srbiji vakcinisan.

Ministar je rekao i da na respiratorima nema protivnika vakcinacije.

"Svi antivakseri na respiratoru postanu vakseri. Svi koji dođu u bolnicu, ako nisu vakcinisani, pitaju kada mogu da se vakcinišu", rekao je Vulin.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin: Hrvatska koristi Dijanu Hrkalović da napada Vučića

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Okt.2021

BEOGRAD - Postoji konsenzus u hrvatskoj politici da Aleksandar Vučić mora nestati sa političke scene, a slučaj Dijane Hrkalović je povod za napade na Vučića, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.