Vulin: Brnabić je izbor Vučiča, biće i parlamentarne većine

Izvor: Blic, 16.Jun.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Brnabić je izbor Vučiča, biće i parlamentarne većine

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Ana Brnabić izbor Aleksandra Vučića za mandatara vlade, a biće i izbor parlamentarne većine u Skupštini Srbije.

- Ona je izbor učića, biće izbor parlamentarne većine u Skupštini Srbije, samim tim i Srbije, izbor onih koji imaju većinu u Srbiji - rekao je Vulin gostujući na televiziji Pink.

On je kazao da podržava odluku Vučića da mandat poveri Ani Brnabić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer zna da je o njoj dugo razmišljao, pri čemu je stranačke interese stavio sa strane.

- Odabrao je gospođu Brnabić kao nekoga ko može u ovom trenutku na najbolji način da reprezentuje vladu Srbije - rekao je Vulin.

Kada je reč o njenom gej opredeljenju, Vulin je kazao da ga to apsolutno ne zanima.

Prema njegovim rečima, ne vidi zašto oni, koji su Brnabićku kao kandidata izglasali za ministra, to ne bi uradili i sada.

- Mene zanima koliko je posvećena koliko je vredna, koliko hoće da uči. Sve te stvari su pozitivne i odlične. Veoma je vredna, hoće da uči, posvećena je svom poslu. To je ono što je bitno i važno i da će nastaviti da vodi politiku koju je vodio Aleksandar Vučić kao predsednik vlade - rekao je Vulin.

On je naglasio i da Aleksandar Vučić, koji je osvojio 56 odsto glasova na predsedničkim izborima, ima legitimno pravo da učestvuje u vođenju politike svoje zemlje.

- On je i predsednik SNS, stranke koja ima većinu u srpskom parlamentu i valjda može nešto i da kaže. Zar treba da bude ukras sa 56 odsto glasova? Toga nigde na svetu nema. On treba da se pita. Pa mi smo pobedili na osnovu politike koju je on formulisao i vodio, pa šta ćemo drugo nego da je sprovodimo. Birači su nam rekli šta hoće. U demokratiji stvar se meri po tome koliko ljudi glasa za vas, a glasači su nam rekli da hoće politiku koju je zastupao Vučić - zaključio je Vulin.

Govoreći o promenama u vladi koju će predvoditi Ana Brnabić, Vulin je kazao da će ih biti, kao i da će dogovor o novim ministarstvima i promenama biti brz i lak.

- Biće promena u kabinetu. Imaćemo i neka ministarstva koja nismo imali. Sve će se to brzo i lako dogovoriti - rekao je Vulin.

Joksimović: Ne vidim razlog da ne podržimo Brnabićevu

Pred mandatarom Anom Brnabić i novom vladom je velika odgovornost i veliki izazov da nastavi započeti reformski put, izjavila je danas funkcionerka SNS i ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Jadranka Joksimović je navela da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima ubedljivom pobedom legitimizovao svoj status i da je opravdano da on odluči ko će biti novi mandatar.

- Potpuno je opravdano da on odlučio ko je ta osoba koja će nastaviti put reformi i kome će poveriti deo svog legitimiteta koji je dobio od građana Srbije - naglasila je Joksimović gostujući na TV Pink.

Ona je istakla da podržava odluku predsednika o izboru novog mandatara, napominjući da su i velika očekivanja stranačkih ministara od Brnabićke, koja je nestranačka ličnost kojoj je poveren deo legitimiteta ostvaren na izborima.

- To je velika odgovornost i za nju lično i za predsednika Vučića. Ne vidim razlog da je ne podržimo, naprotiv mislim da svež pristup stvarima ne može da škodi. Mi u politici precenjujemo sebe i nekada smo vrlo isključivi, jer imamo mnogo političkog iskustva. Mislim da Ana ima tu prednost da može sa svakim da porazgovara, da može svačiji stav da čuje - pojasnila je ona.

Na to što je Brnabić prva žena mandatar za sastav vlade u Srbiji, Joksimović kaže da je rodna ravnopravnost važna, ali da je važnije poštenje, sposobnost, odgovornost.

- Za mene su ključni kriterijumi da li je ta osoba poštena, da nema iza sebe afere. To što je žena to je dodatna vrednost. Pred njom su veliki izazovi, ali i pred svima nama da nastavi reformski put koji smo započeli - zaključila je Joksimović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vulin: Brnabić je izbor Vučiča, biće i parlamentarne većine

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2017

Govoreći o promenama u vladi koju će predvoditi Ana Brnabić, Vulin je kazao da će ih biti, kao i da će dogovor o novim ministarstvima i promenama biti brz i lak..Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Ana Brnabić izbor Aleksandra Vučića...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.