Vulin: Bez obzira na ogromne pritiske, Beograd ostaje vojno neutralan

Izvor: Blic, 26.Nov.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Bez obzira na ogromne pritiske, Beograd ostaje vojno neutralan

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da su pritisci na Srbiju ogromni, ali da će Srbija ostati vojno neutralna.

"Ta politika će biti održiva dok mi tako hoćemo i dok biramo ljude koji vode takvu politiku", poručio je Vulin.

On je za Radio-Beograd rekao da velike sile uvek pokušavaju da sve stave pod svoju kontrolu.

"Na vama je da se borite za svoj narod i da to ne dozvolite. Mi čvrsto verujemo da Srbija ima pravo da sama bira svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prijatelje, a neprijatelji nas ionako sami nađu. Njima nije dovoljno da ne budete protiv njih, već traže da budete protiv onih koje oni smatraju neprijateljima. To srpski narod ne može i neće da razume", rekao je Vulin.

On je poručio velikim silama da „svoje ratove vode tamo gde su ih sami i započeli".

"Srbija u tome ne želi da učestvuje i bilo bi dobro da bar jednom u našoj istoriji izbegnemo neki veliki rat", rekao je Vulin.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.