Vukomanović: SPS podržava izbor Vujovića

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukomanović: SPS podržava izbor Vujovića

Poslanica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović izjavila je danas da ta partija daje jasnu i nedvosmislenu podršku izboru Dušana Vujovića za ministra finansija

Vukmanović je obrazložila da SPS ne ceni samo njegove stručne kapacitete i iskustvo u radu u međunarodnim finansijskim institucijama, već i političke da na jedan jasan, odlučan i istrovemeno građanima razumljiv način objašnjava koncept neophodnih ekonomskih reformi.

"Vujović je bio vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << jasan. On je rekao da Srbija neće bankrotirati zbog ubrzanog tempa ekonomskih reformi i da teret reformi moraju da snose svi, a nikako ne jedan sloj građana, a pogotovo ne oni koji su ugroženi", rekla je Vukomanović.

Ona je ukazala da je kandidat za ministra finansija apelovao na jednu vrstu ekonomskog patriotizma i nagovestio da će pojačati mere fiskalne discipline.

Takođe, insistiraće na profesionalizaciji javnog sektora, kao i da Državna revizorska institucija bude nadležna za disciplinu i kontrolu javnog sektora, te da svi zajedno učestvujemo u tom reformskom poduhvatu, dodala je Vukomanović.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.