Vukadinović tuži Danas i Basaru

Izvor: B92, 14.Jun.2010, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukadinović tuži "Danas" i Basaru

Beograd -- Glavni i odgovorni urednik "Nove srpske političke misli" Đorđe Vukadinović tužio "Danas", urednika lista Zorana Panovića i kolumnistu Svetislava Basaru.

Politički analitičar Đorđe Vukadinović podneo je tužbu Višem sudu u Beogradu u kojoj traži da mu se na ime naknade nematerijalne štete plati iznos od 750.000 dinara.

Prema navodima tužbe, Basara je izneo tvrdnju da je Vukadinović putem objavljivanja članaka doprineo ekscesnom ponašanju pojedinaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i grupa na mitingu održanom povodom proglašenja nezavisnosti Kosova.

Ovo je - kaže se u tužbi - "notorna neistina čijim je objavljivanjem grubo povređeno dostojanstvo ličnosti tužioca pa isti zbog toga trpi intenzivne duševne bolove".

Na ovaj način je u kolumni Basare objavljenoj 18. februara pod naslovom "Dvogodišnjica", povređeno "dostojanstvo, ugled, čast i prava ličnosti tužioca kao porodičnog čoveka i neporočne ličnosti, intelektualca sa vrhunskim naučnim i stručnim referencama, koji je u stručnoj javnosti prepoznatljiv samo po kvalitetnom analitičkom, naučnom radu", zbog čega tuženi "potražuje dosuđivanje pravične novčane naknade".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.