Izvor: Blic, 24.Maj.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović: Agresija NATO se nastavlja

Vujović: Agresija NATO se nastavlja

BEOGRAD Pomoćnik saveznog ministra za inostrane poslove Nebojša Vujović ocenio je juče da se, godinu dana posle okončanja NATO bombardovanja, 'agresija nastavlja' posebnim vidovima pritisaka, među kojima je i podsticanje terorizma.

Terorizam je univerzalno zlo i mi ćemo preduzeti sve mere da tom zlu stanemo na put dodao je Vujović.

Govoreći o normalizaciji odnosa sa 'agresorskim zemljama', Vujović je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je ona moguća, ali pod uslovom da Jugoslaviji bude nadoknađena šteta prouzrokovana sankcijama i bombardovanjem, da se ukinu sve sankcije i da se prestane sa mešanjem u unutrašnje poslove SRJ.

Bez ispunjenja tih uslova, normalizacija nije moguća, a bez toga nema ni mira u jugoistočnoj Evropi rekao je Vujović. On nije želeo da komenatriše odlazak opozicionih lidera u Moskvu, rekavši da se 'diplomatski kanali ne koriste za privatne posete'. Ocenivši kao uspešne odvojene posete Moskvi saveznih ministara za spoljne poslove i odbranu, Živadina Jovanovića i Dragoljuba Ojdanića, Vujović je rekao da će biti nastavljena 'dinamična diplomatska aktivnost' i najavio dolazak u Beograd predsednika Svekineskog narodnog kongresa Li Penga. On je, takođe, ocenio da 'uzlaznom linijom', naročito ide saradnja sa arapskim i islamskim zemljama.

M.R.P.

Nikola Šainović o razgovorima SPS i SNP u Beogradu

Istorijski ispit za očuvanje SRJ Nastavljeni protesti demokratske opozicije širom Srbije

Novosađani u pokretu 'Otpor' Gvozden Rosić, član Predsedništva SPO, potvrdio

Lideri opozicije u Moskvi 29. maja Nebojša Čović o sastanku s Perišićem i Obradovićem

Raščistiti odnose u srpskoj opoziciji Vujović: Agresija NATO se nastavlja

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.