Izvor: B92, 18.Dec.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: SCG ne funkcioniše

Podgorica -- Predsednik Crne Gore Filip Vujanović ocenjuje da državna zajednica ne funkcioniše kvalitetno ni u jednom segmentu.

Vujanović je za Radio Slobodna Evropa rekao da je državna zajednica, Srbija i Crna Gora, izuzetno skupa, da je parlament nefunkcionalan i da ima "sporova" oko finansiranja vojske. On je, kao posebnu, izdvojio poziciju Ministarstva spoljnih poslova SCG koje je opterećeno problemima usaglašavanja interesa država članica oko saradnje sa Hagom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Crna Gora je za bezuslovnu saradnju sa Hagom, što podrazumeva isporučenje svih onih koji se nađu na njenoj teritoriji, dok Srbija nema takav stav i diplomatija se nalazi u jednoj poziciji koja je jako neobična", rekao je Vujanović i dodao da ministar spoljnih poslova SCG Vuk Drašković, "zastupa tezu o nužnosti saradnje sa Hagom", a da pritom "od svoje matične države koju predstavlja u Savetu ministara nema saglasnost za takav stav".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.