Vujanović: Protest da bude miran

Izvor: Akter, 23.Okt.2015, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Protest da bude miran

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović pozvao je danas organizatore uličnih protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) da njihovo sutrašnje okupljanje u Podgorici protekne mirno i bez ugrožavanja ustavnog poretka zemlje

Vujanović je danas na Cetinju rekao da bi ga radovalo ako sve političke stranke u Crnoj Gori postignu konsenzus o parlamentarnim izborima, a on bi, prema dogovoru, izbore raspisao.

Politički dijalog u Crnoj Gori, prema sadašnjoj situaciji, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << je naveo Vujanović, nužan je i hitan.

Predsednik Crne Gore je naveo da je stabilnost države iznad interesa bilo koje političke partije.

Vujanović smatra da Crna Gora ima istorijsku šansu da u decembru ove godine dobije poziv za članstvo u NATO, a to će, kako je ocenio, pojačati bezbednost države i doneti bolji standard svim građanima.

Opozicioni DF zakazao je protestni skup u subotu u 19.00, sa osnovnim zahtevom da Vlada Crne Gore podnese ostavku.

Premijer Milo Đukanović je ranije izjavio da ni on ni Vlada neće podneti ostavku. On je rekao da je cilj protesta DF da se Crna Gora onemogući da uđe u NATO, kao i da se revidira referendumska odluka o obnovi državnosti Crne Gore.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živković: Nacionalisti u Srbiji su samo navijači

Izvor: Danas, 23.Okt.2015

"Ne birajući sredstva, Rusija kroz proteste Demokratskog fronta u Crnoj Gori ulazi u poslednju fazu anti-NATO angažmana. DF svoj stvarni cilj neuspešno pokušava da prikrije pričama o navodnom nezadovoljstvu crnogorskih građana autoritarnom vlašću u Podgorici, kao i složenim socijalnim i ekonomskim...

Nastavak na Danas...

"Nećemo dozvoliti napad na policiju"

Izvor: B92, 23.Okt.2015

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević izjavio je da policija neće primeniti silu na protestu opozicionog Demokratskog fronta...Protest je zakazan za noć između subote i nedelje, sve dok skup bude u zakonskim okvirima, bez nasilja i prema dogovoru koji je postignut s njegovim organizatorima...Konjević...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.