Izvor: B92, 10.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučo: Pokušaj da se zameni uloga dželata i žrtve

Beograd -- Advokati odbrane na suđenju za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića pokušavaju da veštački politizuju sud, a taj proces prati i neprimerena kampanja nekih medija koji su pod direktnom kontrolom određenih centara moći, izjavila je direktor Komiteta pravnika za ljudska prava Biljana Kovačević-Vučo. "Određeni postupci učesnika suđenja idu ka politizaciji celog procesa i relativizovanju onoga što je tužilaštvo skupilo kao dokaze, pa reakcija odbrane nije primerena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već je sračunata na nipodaštavanje samog suda i na promenu uloga dželata i žrtve", rekla je Kovačević-Vučo agenciji Beta.

Ona je dodala da je od podizanja optužnice smatrala da je celishodno da postupak za ubistvo Đinđića, bude odvojen od ostalih krivičnih dela koja se navode u optužnici.

Upravnik Centra za politikološka istraživanja Instituta društvenih nauka Ljiljana Baćević ocenila je da je razlog za odugovlačenje sudskog procesa za ubistvo bivšeg premijera Srbije Zorana Đinđića, taktika advokata odbrane, ali i loše pripremljen proces od strane tužilaštva. "Imam utisak da je proces loše pripremljen, a od početka mi se činilo da je nelogično da se pedesetak optuženih za razna dela objedinjuju sa ubistvom Đinđića", rekla je Baćević agenciji Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.