Vučković otišao sa Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2009, 23:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković otišao sa Kosova

PRIZREN - Dejan Vučković iz Gornjeg Sela kod Prizrena koji je juče oslobođen iz pritvora nije se danas u 18 sati javio stanici policije u Sredskoj, kako mu je stajalo u rešenju, rekao je agenciji Beta Fatmir Celina, advokat porodice Vučković.

On tvrdi da ga je preko kosovske granice "prebacio Slaviša Petković, bivši ministar u kosovskoj vladi".

"Mog klijenta Vučkovića je u Beograd prebacio Slaviša Petković koji mi je to potvrdio u telefonskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << razgovoru", kaže Celina.

Prema njegovim rečima, sve ove podatke predao je nadležnom sudu i Euleksu uz predlog da Vučkoviću ne odredi pritvor "iako je to sled stvari".

Vučković je, prema rešenju o puštanju iz pritvora, imao obavezu da se do 18. septembra tri dana u sedmici javlja u policijsku stanicu u Sredskoj.

Celina je rekao da misli da Vučković "nije dobrovoljno otišao tamo, nego su ga odveli, prevarili, ošamutili ili ne znam šta".

Goran Vučković je uhapšen 11. avgusta ove godine pod sumnjom da je odgovoran za ratni zločin.

On se sumnjiči da je učestvovao u rušenju Prizrenske lige u Prizrenu, da je bio član organizacije "Crna ruka" i učestvovao u proterivanju Albanaca iz orahovačkog kraja.

Porodica Vučković je odbacila te optužbe i navela da je reč o, kako su rekli, montiranom postupku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.